Varmt välkommen att kontakta oss idag!
Hitta vad du söker direkt:

Individanpassad utsluss.

Individanpassad utsluss

Med metod och kvalitet i främsta ledet erbjuder Alternatus AB individanpassade utslusslösningar. Individens behov kan vara egen lägenhet med en särskild kontaktperson, stödboende med tillsyn och/eller behandling i öppenvård eller skyddat boende.
Vi har alternativen.

Metod

Stödet till en ungdom i eget boende kan skilja på sig, det vanligaste är en kontaktman som stöttar och övervakar ungdomen. En daglig sysselsättning och en fritidsaktivitet är det första som ska blir klart, även här erbjuds samtalsstöd eller coachning till ungdomen.

Kvalitet

En enkel måttstock för bra kvalité är att ungdomen stannar hela behandlingstiden. Att fråga våra uppdragsgivare regelbundet om vården motsvarar deras förväntningar och också ett sätt att ständigt förbättra oss och eliminera missförstånd.

Våra familjehem

Utsluss eller stödboende kan ske i familjehem eller i lägenheter, stödinsatserna anpassas efter behovet, från kontaktman några timmar i veckan upp till 6 timmar/dag, utvärdering sker kontinuerligt av ungdomen så inga överflödiga insatser sker.

Arbeta som kontaktman?

Är du intresserad att arbeta som kontaktman? Uppdraget varierar från ungdom till ungdom, från ett par timmar i veckan till 2-3 timmar/dag. Du ska hjälpa ungdomen till en fungerade vardag, skola, arbete eller praktik. Hitta en fungerande fritidtssysselsättning kan också ingå i uppdraget.I bland räcker det med samtal över en kopp kaffe… Stötta, coacha och kontrollera är en förkortning på hur ett uppdrag kan se ut.

Huvudkontor:
Arrheniusplan 2A, 765 51 Uppsala
Mail: christer.loov@alternatus.se, emelie.hjelm.bonin@alternatus.se
Telefon: 0708509515, 0704168388

Alternatus har idag
ett tjugotal lägenheter
som är godkända
för att användas till
utslussboenden.

Back to Top